Vormingen

Vorming en netwerkmoment "Leefstijl als medicijn"


Op donderdag 24 november 2022 organiseerde ELZ Baldemore samen met het Geneeskundig Genootschap Gewest Mol het netwerkevent 'Leefstijl als medicijn'.


Je hoort het meer en meer. Een gezonde leefstijl heeft een positief effect op je gezondheid. Maar wat is nu precies een gezonde leefstijl? Hoe groot is dat effect precies? Hoe werkt dat? En hoe kan ik daarmee aan de slag? Op al deze vragen en meer werd een antwoord geboden tijdens dit interactief vormingsmoment.


Download de presentatie
(De presentatie zal tot eind februari 2023 beschikbaar zijn)

Meer info over Arts en Leefstijl: www.artsenleefstijl.nl

.

Netwerkmoment "Stem van de Mantelzorger"


Op donderdag 12 mei 2022 organiseerde ELZ Baldemore samen met het Geneeskundig Genootschap Gewest Mol het netwerkevent 'Stem van de Mantelzorger.


Mantelzorger worden betekent voor de meeste mensen een pijnlijke confrontatie en een totale ommekeer in hun leven. Worstelen met een gebrek aan informatie, een groot stuk vrijheid inleveren, zich alleen voelen staan, twijfelen over de eigen toekomst. Mantelzorgers verdienen veel beter en vooral ook meer aandacht. Daarom heeft ELZ Baldemore mantelzorgers samen gebracht om hen een stem te geven, zowel over de problemen waarop ze botsen als over hun wensen over wat anders moet kunnen. De resultaten van deze ontmoetingen werden tijdens dit netwerkwerkevent gepresenteerd.


Download de presentatie.

Inschrijven verplicht vóór 9 mei.


Deelname is gratis


Webinar "Eetproblemen inschatten en begeleiden in de eerste lijn"


Op donderdag 18 november 2021 organiseerde ELZ Baldemore samen met Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie en het Geneeskundig Genootschap Gewest Mol de webinar "Eetproblemen inschatten en begeleiden in de eerste lijn".


Je kan de webinar hier (her)bekijken.


Download de presentatie.


Download de fiche INNOVATE.


Webinar "Wablief? Klare taal in de eerste lijn  Gezondheidsvaardigheden voor iedereen"


Op dinsdag 25 mei 2021 organiseerde ELZ Baldemore samen met het  Geneeskundig Genootschap Gewest Mol de webinar "Wablief? Klare taal in de eerste lijn - Gezondheidsvaardigheden voor iedereen"


Gezondheidsvaardigheden zijn de vaardigheden die mensen nodig hebben voor het vinden, begrijpen en toepassen van gezondheidsinformatie en bij het nemen van beslissingen over gezondheid die passen bij hun eigen situatie.Download de presentatie met tips en links.


Download de herkenningswijzer.Webinar "Over ouderen en eenzaamheid: de kracht en valkuilen van alleen-zijn"


Op 26 november 2020 organiseerde ELZ Baldemore samen met het

Geneeskundig Genootschap Gewest Mol de webinar "Over ouderen en

eenzaamheid: de kracht en valkuilen van alleen-zijn".


Je kan de webinar hier (her)bekijken.